Транспортен доклад за Brexit: Закъснения до 2 дни и опашка от 8000 коли на границата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
413

Дори в най-добрия случай, 50% от превозните средства и камионите ще изчакват най-малко осем часа

Снимка: Pixabay
Закъсненията на границата, причинени от Brexit без сделка, ще принуди автомобилите и камионите да чакат по два дни преди да преминат, създавайки натрупване от около 8 000 превозни средства, според правителствените материали, изтекли до Sky News.

Анализ на Министерството на транспорта твърди, че при най-лошия сценарий превозните средства, които се опитват да преминат границата с Европейския съюз – включително тези, превозващи прясна храна и лекарства, може да се наложи да изчакват до два дни, поради новите изисквания за проверки на границите, като среднота изчакване ще е ден и половина.

Това ще представлява опашки от 8 000 превозни средства, се казва в доклада.

Дори в най-добрия случай, 50% от превозните средства и камионите ще изчакват най-малко осем часа, преди да бъдат допуснати да преминат, според анализа.

Това е поредният правителствен документ, койтопреду,преждава за нарушенията, които ще възникнат на границите на Обединеното кралство при напускането на Ес без сделка, пише “Бизнесинсайдър”.

Борис Джонсън е решен да осъществи Brexit на 31 октомври, дори без сделка.

Премиерът заяви, че Обединеното кралство ще се справи с такъв резултат въпреки широкото предупреждение за безброй негативни последици, включително забавяне по границите и огромното въздействие на такива забавяния върху решаващия внос като прясна храна и лекарства.

Данни от индустрията твърдят, че при сценарий за излизане без сделка правителството очаква, че до 60% от камионите няма да разполагат с правилната документация за придвижване между Кале и Дувър, а някои камиони потенциално ще трябва да чакат до два дни, преди да преминат Ламанша ,

Премиерът Джонсън миналата седмица публично отхвърли предупрежденията, че ще има недостиг на храна, като заяви пред Sky News, че е „много малко вероятно“ запасите от храна да се изчерпат.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!