Тормоз и насилие над деца в домове за специални грижи на Острова

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
110

Във Англия деца в домове за специфични грижи са били бити, заключвани голи и раните им поливани с оцет, съгласно отчети, които са били издадени повече от три години преди тези домове да бъдат дефинитивно закрити.

Разследване на Би Би Си демонстрира, че повече от 100 сигнали за нередности са били подадени в домове за деца в град Донкастър, чийто рейтинг е продължавал да бъде добър, според надзорния орган в образованието Ofsted.

Изтекла информация от документи демонстрира също, че персонално Ofsted е бил осведомен 40 пъти за произшествия в домовете. Надзорният орган и групата Hesley, която ръководи детските домове, в този момент сервираха своите извинения. Домовете са получавали от локалните управляващи по 250 000 паунда годишно, с цел да се грижат за всеки младеж, до момента в който през март 2021 година Ofsted взема решение да ги закрие.

Позовавайки се на документи, Би Би Си разкрива някои покъртителни обстоятелства. Деца са били заключвани през нощта в бани с мръсни облекла, карани да седят в студени вани и лишавани от медикаменти в продължение на дни.

Майката на момиче, което е аутист и има тежки усложнения с ученето и епилепсия, е декларирала, че щерка ѝ е била влачена по пода в един от домовете. В домовете е имало чиновници, които са работили до шест месеца без да имат удостоверение за съдимост.
БНР подкасти: В центъра на системата В центъра на системата Великите европейци
novini247.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!