The Telegraph: Великобритания няма да остане в ЕС през задната врата, според министри

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
501

Лондон. Великобритания няма да остане в Европейския съюз през „задната врата“ и ще напусне изцяло единния пазар и митническия съюз, след Брекзит през 2019 г., заявиха в съвместна статия Британският финансов министър Филип Хамънд и Британският министър на търговията Лиам Фокс, пише The Telegraph.
След лято на горчиви вътрешни борби в кабинета, двамата, изглежда, са заровили томахавката и излезнаха с взаимно обещание, че ще има транзитен период след излизането от ЕС.
В материала, написан за Телеграф, министрите – представляващи двата лагера (за оставане и напускане на ЕС) в Консервативната партия – заявиха, че ще има „определен срок“ на транзитен период, който има за цел да избегне падане от „ръба на скалата“, което може да навреди на бизнеса в страната.
Въпреки, че те не казват колко ще е дълъг този период, министрите подчертават, че това няма да е опит за оставане в ЕС през „задната врата“.

Превод и редакция: Иван Христов
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!