Пхенян твърди, че почти 3.5 млн. доброволци искат да се бият срещу САЩ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
184

В сряда в страната е бил проведен митинг в подкрепа на режима на Ким Чен Ун
Властите на Северна Корея заявиха, че почти 3.5 млн. работници, членове на партията управляващата Корейска работническа партия, както и войници, са доброволци да се присъединят или да се върнат в армията на страната, за да се бият срещу САЩ.
Причина за желанието им е настоящото геополитическо напрежение между Пхенян и Вашингтон, пише Reuters, като се позовава на официозния севернокорейски вестник Rodong Sinmun.
Изданието твърди, че доброволците са предложили услугите си на Народната армия, след като севернокорейската агенция KCNA в понеделник е публикувала изявление, с което е осъдила новите санкции, наложени от страна на ООН във връзка с ракетните тестове на Пхенян. По-рано тази седмица, Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, заплаши да нанесе удар по американска територия и по-конкретно по о. Гуам в Тихия океан. В сряда в страната е бил проведен митинг в подкрепа на режима на Ким Чен Ун.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!