The Telegraph: Тереза Мей е изправена пред бунт, след като консервативни депутати стартираха кампания за “суров Брекзит”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
712

Лондон. Тереза Мей е изправена пред свежа съпротива от евроскептичните депутати на Консервативната партия, който планират мащабна кампания за упражняване на натиск върху нея за постигане на „суров Брекзит“, пише The Telegraph.

Нова група, „Напускане означава напускане“ (Leave Means Leave), стартира днес с целта за изкара Великобритания извън единния пазар на ЕС, прекратявайки влиянието на Брюксел над британските закони и европейската имиграция на „свободното движение“.

Групата спечели подкрепата на водещи консерватори, включително Доминик Рааб, бившият министър на правосъдието, Оуен Патерсън, бившият министър на околната среда и сър Джералд Хоуърт, бившият министър на отбраната.

Тя е ръководена от бизнесмена Ричърд Тайс, една от водещите фигури зад кампанията Leave.EU по време на референдума, с подкрепата на други представители на бизнеса, депутати и икономисти.

В първия доклад на групата се издига тезата, че Великобритания трябва да се измъкне от единния пазар на ЕС, дори ако не се постигне алтернативна сделка с Брюксел.

Г-н Тайс заяви: „Нека бъдем ясни: Без сделка е по-добре отколкото с лоша сделка“.

Кампанията идва в критичен момент за Мей и нейните министри, които се борят с комплексния процес на изработване на държавните приоритети за това какви трябва да бъдат бъдещите отношения на Обединеното кралство с ЕС.

 

Превод и редакция: Венцислав Съботинов

focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!