The Guardian: За мъжете от бедни семейства има два пъти по-голяма вероятност да останат необвързани, показва проучване

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
174

Снимка: АФП
Лондон. Мъжете на средна възраст от семейства в неравностойно положение са два пъти по-склонни да останат без партньор, отколкото тези от богати семейства, според ново проучване, което подчертава липсата на социална мобилност във Великобритания, пише вестник The Guardian.
Изследването установява, че всеки трима 42-годишни мъже от бедни семейства са сингъл, в сравнение с един от седем при тези с произход от по-заможни семейства.
Според експертите това се дължи на по-ниския им потенциал за брак, но и на по-голямата вероятност за разпадане на отношенията между мъжете от семействата с ниски доходи. Мъжете от домакинства с нисък доход са повече от два пъти по-склонни да се развеждат (11 %), отколкото тези с висок доход (5 %). Почти два пъти по-вероятно е те никога да не встъпят в брак (36 % срещу 20 %).
Отдавна е установено, че синовете на по-богатите родители впоследствие имат по-високи доходи от тези с бедни родители, но през последните години разликата се е увеличила. През 2012 г. заетите 42-годишни мъже, чиито родители са сред най-богатите, са получилава средно 88 % повече средства от тези на най-бедните семейства. През 2000 г. разликата е била 47 %. Разликата в доходите намалява до 66% след данъчното облагане.

Превод и редакция: Тереза Герова
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!