The Daily Express: Кралските ВВС може да се включат в международна разузнавателна операция в Северна Корея

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
111

Снимка: АФП
Лондон. Американски военни началници призоваха Лондон да подпомогне международна разузнавателна операция и да изпрати британски шпионски самолети за наблюдение над Корейския полуостров, пише вестник The Daily Express.
Решението ще изисква подкрепата на британските депутати, преди да бъде разгърнат най-малко един от трите авиокомуникационни самолети за разузнаване в японска въздушна база – начинание, което може да бъде предприето през следващите две седмици.
Оттам шпионският самолет на стойност 800 млн. паунда ще продължи да засича севернокорейските разузнавателни съобщения, за да открие местоположението на военните бази на режима на Ким Чен-ун.
„Въпреки че конфликт между Северна Корея и САЩ, заедно с техните съюзници е немислим, всичко, което може да се направи, се прави, за да сме подготвени, ако това се случи. Западните военни плановици искат да минимизират смъртните заплахи и това означава масирано засилване на събирането на разузнавателни данни за Северна Корея“, обяснява запознат източник.
Причината е свързана с последните предупреждения на Ким Чен-ун, който заяви, че ще изстреля четири балистични ракети към американската територия Гуам.
Ракетната заплаха бе последвана от остри думи от страна на американския президент Доналд Тръмп, който увери лидера на Пхенян, че народът му ще се изправи срещу „огън и ярост, които светът никога не е виждал“, ако не преустанови отправянето на заплахи към САЩ.
Като основател на НАТО Великобритания ще бъде задължена да обмисли искането на администрацията на Тръмп, на фона на опасенията, че нарастващото напрежение между президента Тръмп и Ким Чен-ун може да бъде искрата, която ще запали Третата световна война.
Източникът добавя: „НАТО трябва да застане зад САЩ, тъй като тази ситуация би могла да се отрази на всички“.
Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус „Военни известия“.

Превод и редакция: Тереза Герова
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!