The Express: Брюксел трябва да върне властта на националните държави

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
204

Берлин. Бившият президент на Института за икономически изследвания в Мюнхен Ханс-Вернер Зин заяви, че преговорите с Обединеното кралство за напускането на ЕС ще бъдат перфектният момент за прехвърлянето на властта от Брюксел към страните членки и регионите, пише вестник The Express.

„Федералното правителство трябва да използва преговорите за напускането на Великобритания като възможност да промени договорите на ЕС и да поправи много неща, които са в плачевно състояние“, заяви Зин.

„Феноменът на дезинтеграция в ЕС е резултат от преувеличената и погрешна централизация“, подчерта експертът. „Европейският съюз се увеличи твърде много, порасна неконтролирано и беше отвлечен от интересите на индивидите, които се опитаха да го използват за своите собствени цели“, обясни Зин.

„ЕС по-скоро ще се разпадне, отколкото Брюксел доброволно да върне компетентностите на държавите членки“, подчерта специалистът. „Именно поради тази причина, зависи от националните правителства, особено от германското да покажат, че нещата не работят по начина, по който Брюксел смята,“, допълни Зин.

 

Превод и редакция: Мария Динкова

focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!