The Independent: Британците искат Тереза Мей незабавно да гарантира правата на гражданите от ЕС, живеещи във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
652


Лондон. Британците искат министър-председателят Тереза Мей незабавно да гарантира правата на гражданите от Европейския съюз, живеещи в Обединеното кралство, показа проучване на агенцията BMG Research, пише вестник Independent.

Според изследването две трети от британците ще подкрепят гарантирането на правата на гражданите от ЕС, които в момента не знаят дали ще могат да останат да живеят и работят след Брекзит. Подобен ход ще бъде одобрен от по-голямата част от населението от различни възрастови и социални групи, както и от поддръжници на различни партии, с изключение на Партията на независимостта.

Общо 66% от запитаните са заявили, че правителството трябва да гарантира незабавно правата на гражданите от ЕС, ако другите държави членки на блока са готови да направят същото за британските граждани, живеещи в чужбина. Само 21% са отбелязали, че са против, а 14% са отговорили, че не знаят дали кабинетът трябва да предприеме подобни действия.

 

Превод и редакция: Мария Динкова

focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!