The Daily Telegraph: Тереза Мей разкритикува САЩ зарази позицията им към Израел

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
126

Вашингтон. Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей разкритикува настоящата президентска администрация на САЩ поради това, че осъди правителството на Израел, пише The Daily Telegraph.
Прес-секретар на британското правителство разкритикува държавния секретар на САЩ Джон Кери, след като определи правителството на Израел като „най-крайнодясното в историята“. „Г-жа Мей не смята, че е правилно г-н Кери да атакува демократично избраното правителство на Израел“, заяви прес-секретарят.
От правителството на Великобритания подчертаха, че г-жа Мей все още е против „незаконното“ изграждане на поселения на Западния бряг. От там подчертаха, че критиката ѝ е насочена срещу решението на Кери да нападне правителството на Израел.
„Ние вярваме, че начинът за договаряне на мира е чрез фокусиране единствено върху един въпрос – в този случай изграждането на поселения, когато е ясно, че конфликтът между израелци и палестинци е толкова дълбок“, продължи прес-секретарят на Тереза Мей.
„Не вярваме, че е правилно да се напада демократично избраното правителство на наш съюзник. Правителството вярва, че преговорите ще успеят единствено, когато са проведени между две страни, подкрепяни от международната общност“, добави той. „Британското правителство продължава да вярва, че единственият начин за постигане на траен мир в Близкия изток е чрез двудържавното решение. Продължаваме да вярваме, че изграждането на поселения по окупираните палестински територии е нелегално“, посочи прес-секретарят.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!