The Guardian: Поради слабата лира се очаква бум на туризма във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
112

Лондон. През 2017 г. във Великобритания се очаква ръст на парите в туризма, както и на броя чуждестранни посетители в страната поради спада на курса на лирата след референдума за Брекзит, пише The Guardian.
„Очаква се през 2017 г. чуждестранните туристи да изразходват 24,1 милиарда лири, което е с 8% повече в сравнение с 2016 г.“, смятат от „Посетете Великобритания“ – подкрепяна от правителството национална туристическа агенция. През следващата година в страната се очакват 38,1 млн. туристи, което е с 4% повече от преминаващата.
„Тези данни не само, че подчертава дългосрочните тенденции на ръст в туризма, но и демонстрират важността му като ключов двигател на икономическия ръст и работните места. Без нашите хотели, магазини и атракции, които предлагат отлични цени за чуждестранните посетители, в момента е прекрасно време да се посети Великобритания“, заяви председателят на компанията Сали Балкомб. Според нея повече от десетпроцентовия спад на лирата спрямо долара и еврото от референдума за „Брекзит“ насам ще позволят на бранша да се разрасне.
Хотелите, ресторантите и някои магазини вече се радват на ръста на туризма след Брекзит.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
focus-news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!