Tesla пуска своя социална мрежа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
68

 

АВТОР: ИВАН ПЪРВАНОВ

Tesla стартира нова социална платформа на уебсайта си, насочена към това да позволи на собствениците и феновете на марката “да предприемат действия от името на Tesla и движението за по-чиста енергия“. Новият микросайт – наречен „Платформа за ангажиране на Теslа“ – вече съдържа информация за това как жителите на щата Небраска могат да помогнат за подкрепата на компанията, за да бъдат позволени директни продажби и обслужване в щата, предстоят още събития на собственици и набиране на средства за облекчаване на бедствията в Тексас след последната зимна буря.

„Engage Tesla е нова платформа както за екипа за публична политика на Tesla, така и за клубовете на собственици на Tesla“, гласи първата публикация в новия микросайт. „Целта му е да създаде цифрова домашна база за цялата ни работа и да улесни членовете на общността на Tesla да научат какво е най-важното за нас, да предприемат значими действия и да останат в течение на новостите.“ Потребителите на платформата могат да коментират публикации и да харесват това, което другите хора пишат. Те могат също да следват отделни акаунти, за да бъдат в крак с коментарите на други потребители.

В същото време Tesla затваря и раздела за дългогодишни форуми на своя уебсайт. Въпреки че в интернет има много форуми, свързани с Tesla, собственото табло за съобщения на Tesla беше едно от първите места, където собствениците и заинтересованите купувачи могат да се събират и обсъждат добрите и лошите неща за продуктите на компанията. Освен това беше немодериран, което доведе до постоянни проблеми със спама и троловете.

Форумите на Tesla все още изпълняват тази цел и до днес, но тази седмица се появи известие, което казва на потребителите, че форумите ще станат само за четене от 15 март. „За да продължите разговора с общността на Tesla“, пише в известието, „посетете engage.tesla.com.“

Платформата за ангажиране на Tesla изглежда е опит за по-нататъшно овладяване на мощния ентусиазъм на поддръжниците на компанията чрез централизиране на част от работата, която те вече са извършвали сами. Например, клубът на собствениците на Tesla в Силициевата долина вече е събрал 10 000 долара за подкрепа на общността в Дел Вале, Тексас, която заобикаля района, в който се строи новата фабрика на компанията. А собствениците на Tesla в много щати отдавна лобират пред своите местни власти да приемат политики за зелена енергия.

Никога обаче не е имало толкова пряка обратна връзка с екипа за политика на компанията, както се обещава с новия микросайт. Новият сайт също улеснява хората да кандидатстват за членство в клубовете на собственици по места и да виждат предстоящи събития. Той проследява неотдавнашните усилия на Tesla да ангажира поддръжниците си още повече, като например, когато компанията започна да отговаря на въпроси от дребните акционери относно своите финансови резултати.

Снимка: Sean O’Kane / The Verge

hicomm.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!