Tesla е „много близо“ до разработването на напълно автономна кола

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
73

Мъск твърди, че разработката на по-завършена автономност не е толкова далече във времето

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla е „много близо“ до постигането на ниво 5 на технологията за автономно шофиране, заяви главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск, предава Ройтерс.

„Аз съм изключително уверен, че ниво 5 или съществено завършена автономност ще се случи и смятам, че ще се случи много бързо“, обясни Мъск в коментар от видео съобщение, пуснато по време на откриването на Годишната конференция за изкуствен интелект в Шанхай.

„Оставам уверен, че тази година ще завършим основната функционалност за нито 5 на автономност“, категоричен е Мъск.
Автомобилни и технологични компании, включително Alphabet, Waymo и Uber Technologies, инвестират милиарди в индустрията за автономно шофиране.

Въпреки това лидери от индустрията заявиха, че ще е нужно повече време, за да бъде подготвена технологията, а хората да се доверят напълно на автономни превозни средства.

Базираният в Калифорния производител на автомобили в момента произвежда коли със системата за асистиране на шофьора Autopilot.

Освен това Tesla разработва нови системи за защита от горещина и за охлаждане, които да позволят ползването на по-развити компютри в колите, обяви още Мъск.

Данни на индустрията показват, че Tesla е продала близо 15 хил. произведени в Китай седана Model 3 миналия месец.

Tesla се превърна в най-високо оценения автомобилен производител, след като акциите й достигнаха рекорден връх, а пазарната капитализация надмина тази на предходния лидер Toyota Motors Corp.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!