Търсещият убежище, който носеше табела с надпис „мигрантите не са престъпници“, се е признал за виновен в изнасилване на 15-годишно момиче

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
51

 

Аникет Майела, на 40 години, от Република Конго, пристигнал във Великобритания през 2004 г., но предстояло да бъде депортиран през 2005 г. Опитът му за депортация бил блокиран от екипажа на Air France, след като те научили, че той се връща в родината си.

Майела казал на екипажа, че при охранителите, които го депортирали, му е счупена ръката, ръцете му били оковани в белезници и краката му залепени заедно, съобщава The Sun. След месец от блокирането на полета му, Майела получил право на престой, след като адвокати заявили, че депортирането му ще наруши неговите човешки права.

Полицията също заявила, че ще разследва твърденията му за наранявания по време на депортацията. По-късно Майела бил заснет да протестира пред Campsfield House, където първоначално бил задържан, с табела: „Мигрантите не са престъпници“.

Той казал на BBC по това време: „Аз съм тук, за да подкрепя приятелите си… Бил съм вътре тук и в Colnbrook.“ Въпреки това, сега той е задържан в ареста и ще бъде осъден следващия месец.

Източник от Home Office сподели пред The Sun, че действията на хора „без познания“, които „внезапно решават да се намесват могат да имат ужасни последици за другите“.

Консервативният депутат Марко Лонги, член на комисията по вътрешни работи, казал, че случаят „поставя сериозни въпроси относно правния процес и правото на Майела да остане в страната“.

Той добавил: „Моите избиратели със сигурност ще бъдат ядосани да открият, че той е останал тук под предлог, който изглежда незначителен, преди да извърши това ужасно престъпление.“

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!