Тайсън Гей победи Юсеин Болт в Стокхолм

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
3654

Американецът Тайсън Гей победи световния и олимпийски шампион Юсейн Болт (Ямайка)

и спечели спринта на 100 метра в турнира Диамантената лига, който се проведе в Стокхолм.

Гей завърши първи с време 9,84 секунди и остави Болт на второ място за първи път в 15 срещи между двамата на финал на 100 метра. Спринтьорът от Ямайка пресече финала за 9,97 секунди. Трети се нареди Ричард Томпсън от Тринидад и Тобаго с 10,10 секунди. Това бе първа загуба за Болт на 100 метра от две години насам.

“Знам, че Юсейн Болт не се намира в добра най-добрата си форма, но съм щастлив от победата. Тялото ми е отлично подготвено, бях мотивиран и развълнуван. Стартът ми беше добър, но бях учуден да видя, че Юсейн не е пред мен след средата на надбягването”, коментира Тайсън Гай.

Болт лекуваше контузия в ахилеса и през тази година, а друг от водещите спринтьори – Асафа Пауъл, отказа участие от турнира в Стокхолм заради контузия в гърба.

“Представянето ми беше приемливо, но е и най-доброто. Трябва да увелича силата си. Тайсън се намира в по-добра форма и спечели състезанието в първите 30 метра”, заяви Болт.

Българинът Момчил Караилиев завърши осми на троен скок в турнира. Караилиев записа най-добър опит от 16,54 метра. Победител в дисциплината стана французинът Теди Тамго с резултат 17,36 метра, а втори се нареди представителят на домакините Кристиан Олсон със 17,32 метра.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!