Стрелба на Лондон Бридж, има ранени и съмнения за тероризъм

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
132

Британската полиция е затворила Лондон Бридж, съобщава BBC.

 

 

По информация на репортер на медията няколко мъже са нападнали друг мъж на моста. При пристигането на полицията са се чули изстрели. Полицията съобщи, че се е отзовала на сигнал за нападение с нож на моста Лондон бридж, има няколко ранени, един мъж е задържан. Полицаите са простреляли мъж след нападение с нож в района на „Лондон бридж“ в центъра на британската столица, предаде Ройтерс, като се позова на източник от службите за сигурност.
Първоначално бе съобщено за застрелян мъж, от „Скай нюз“

Видеоклипове и снимки в „Туитър“ показват няколко полицейски коли и автобуси на моста и голям камион запречил няколко ленти от пътното платно. На друг клип, заснет отвисоко от другата страна, се вижда как трима полицаи се отдалечават от човек, който лежи на паважа. Двама от служителите на реда са с насочени пушки към лежащия, който помръдва. Мостът в момента е отцепен от полицията. Гражданите са посъветвани да спазват препоръките ѝ, ако се намират в този район.
„Само преди няколко минути се разхождах по моста. Дочух разправия и в следващия момент няколко човека нападнаха един. Полицията реагира много бързо и веднага след като дойдоха заедно със спецчастите се чуха няколко изстрела“, разказва минувач за BBC.
От полицията съобщиха, че сигналът за нападение с нож в заведение близо до моста е получен в 13,58 ч. „Един мъж е задържан от полицията. Смятаме, че най-малко пет души са ранени“, се казва в съобщението.

Кореспондент на Би Би Си съобщи, че е видял схватка между хора на моста. Полицаи са изтласкали хората от северния край на моста над Темза. На мястото има линейки и медицински екипи.

Британската полиция заяви, че обстоятелствата относно инцидента на моста Лондон бридж са неясни и засега като предпазна мярка го третира като „свързан с тероризъм“.

„Лондон Бридж“ беше сцена на нападение през юни 2017 г., когато трима терористи се врязаха с микробус в група пешеходци, а след това нападнаха хора в околността, убивайки осем души.
https://dnes.dir.bg/

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!