Извършителят на атаката в Лондон лежал 6 г. в затвора

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
40

Борис Джонсън: Практиката на предсрочно освобождаване не работи

 

Снимка: БТА
Кралица Елизабет Втора изпрати днес своите „мисли, молитви и дълбоки съчувствия към всички загубили свои близки“ при атентата вчера до Лондонския мост, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Прес асосиейшън.

Облякъл жилетка с фалшиви експлозиви и размахващ нож, нападателят Усман Хан се развилня вчера следобед на конференция за рехабилитиране на престъпници, като уби двама и рани трима души, преди да бъде обезвреден и застрелян.

Извършителят на атаката е лежал шест години в британски затвор за престъпления, свързани с тероризъм. През декември м. г. той е бил освободен „с позволително“, т. е. е трябвало да спазва определени условия, за да не бъде върнат зад решетките.

Премиерът Борис Джонсън, който посети днес мястото на атаката, заяви, че осъдените за тероризъм не трябва да бъдат пускани на свобода предсрочно.

„Мисля, че практиката на автоматично предсрочно освобождаване, при която се съкращава наполовина присъдата и се осовбождават предсрочно виновни за сериозно насилие, просто не работи. И се опасявам, че в този случай имаме много солидни доказателства за това как не работи“, каза Джонсън. (БТА)

По публикацията работи: Веселина Йорданова
dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!