Стотици викащи деца нахлуха в търговски център в Милтън Кийнс и се сблъскаха с охраната

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
108

Стотици викащи деца нахлуха в търговски център в Милтън Кийнс и се сблъскаха с охраната, предизвиквайки хаос преди уикенда на банковата ваканция. Около 300 деца преминаха през сградата, което накара полицията на Теймс Вали да издаде заповед за разпръскване. Свидетели споделят за страховитите сцени и заснемат видеоклипове на конфронтациите между децата и силите за сигурност. Охранител е видян как хвърля дете на земята, докато полицейски служители и охранители се опитват да се справят с тълпата. По време на инцидента магазини заключиха вратите си, а клиентите бяха задържани вътре за тяхната безопасност.

Жаней, 36-годишна жена от Милтън Кийнс, описва ситуацията като “абсолютен хаос” и разказва за страха и несигурността, които е усетила, когато е чула виковете и е видяла тълпата деца. Тя и други свидетели са се обадили на полицията, когато са забелязали нарастващото напрежение и потенциалната опасност. Полицията е пристигнала и е започнала да разпръсква тълпата, като е извършила патрули с висока видимост, за да възстанови реда.

След инцидента се разпространяват видеоклипове и реакции в социалните медии, като много хора изразяват шок и възмущение от поведението на децата и от реакцията на полицията. Полицията на Теймс Вали потвърждава, че е издала заповед за разпръскване и че офицерите ще продължат да патрулират в района, за да гарантират обществения ред и сигурност.

Този инцидент подчертава предизвикателствата, пред които се изправят силите за сигурност при справяне с големи групи от агресивни младежи и важността на адекватната реакция в такива ситуации за гарантиране на безопасността на обществените места.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!