Опашка от 45 мили се образува по магистрала M6

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
591

Пътуващи по време на Великден се сблъскват със значителни закъснения поради огромни задръствания, които затвориха магистрала M6, като създадоха 45 мили трафик. Тази конгестия се простира от Leyland до Lancaster в Северна Англия и засяга няколко основни пътя, включително M1, M5 и M6 в различни региони, както и основни пътища в Шотландия като M8, M77 и M74. RAC предупреждава, че времето за пътуване може да се удвои поради съвпадение на Великденската почивка с училищните ваканции, влошавайки ситуацията на пътищата и на летищата, като някои очакват най-натоварения Великденски уикенд досега.

Пътниците във влаковете също не са пощадени, тъй като инженерните работи на Network Rail по линията West Coast Main Line водят до нарушения. Това се влошава от жълто предупреждение за силни ветрове и снеговалежи от Storm Nelson, което допълнително затруднява плановете за пътуване. На автомобилистите се съветва да пътуват рано или късно, за да избегнат пиковите часове, особено по популярни маршрути като M5 южно и M3. Терминът “Carmageddon” е измислен за да опише потенциалния хаос, с прогнози за дълги опашки и интензивен трафик.

Освен нарушенията по пътищата и железопътните линии, пътниците във въздуха също се очаква да се сблъскат с предизвикателства, като силните ветрове могат да засегнат полетите, особено от Лондон. Летищата, включително Бристол, Единбург, Нюкасъл и Манчестър, очакват рекорден брой пътници. Пътниците с фериботи от Дувър са предупредени за сериозни закъснения поради засилените мерки за сигурност след терористичната заплаха във Франция.

Този обобщен преглед на ситуацията с пътуването предполага предизвикателен период за Великденските пътници, с нарушения, които засягат всички видове транспорт в Обединеното кралство.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!