Стачки в железопътния транспорт на Острова

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
457

Великобритания ще бъде залята през лятото от стачна вълна

Снимка: Shutterstock

Великобритания ще бъде залята през лятото от стачна вълна в железопътния транспорт, предаде БНР.

След серията от стачки на хиляди железопътни работници в края на юни за по-добро заплащане, компенсации на съкратени служители и по-добри условия на труд, главният профсъюз в бранша RMT насрочи още две дати за стачни действия – на 18 и 20 август. По-рано от RMT вече бяха съобщили, че на 27 юли ще стачкуват работниците, ангажирани в железопътната сигнализация и пазачите.

Друг профсъюз – Aslef – пък насрочи за 30 юли стачка на машинистите от осем железопътни компании заради продължаващия спор за заплатите. Изявлението на профсъюза дойде след като се провалиха преговорите за подобряване на заплащането на фона на постоянното поскъпване на живота.

Министърът на транспорта Грант Шапс нарече стачките „деструктивни“. Генералният секретар на Aslef Мик Уилън, който представлява машинистите каза, че хората по принцип не искат да стачкуват, но техните работодатели не са предложили нищо под диктовката на правителството на консерваторите и те просто нямат друг избор. Обявената за 30 юли стачка ще бъде по време на Игрите на общността на нациите в Бирмингам от 28 юли до 8 август. Освен това на 30 юли, който се пада в събота, започва английското първенство по футбол в по-долните дивизии. Ето защо стачката може да причини сериозни проблеми на пътуващите.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!