Премиерът Джонсън призовава да не се поддържа претендиращия за неговия пост Сунак

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
499

Риши Сунак

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън, който по-рано взе решение да подаде оставка, е призовал да се поддържа всяка друга кандидатура за неговия пост, освен тази на бившия министър на финансите Риши Сунак. Това съобщава вестник The Times като се позовава на свой източник.

В третия тур на изборите за наследник на британския премиер според резултатите от гласуването на 14 юли преминават пет човека. Най-много гласове са получили Сунак (101) и заместник министърът на международната търговия Пени Мордонт (83).

Първоначално Джонсън обяви, че не би искал публично да поддържа никого от кандидатите, но след като той разговарял с всеки от тях, заяви, че Сунак не трябва да оглави правителството на Великобритания. По думите на източника на вестника, Джонсън симпатизирал на министъра на външните работи Лиз Тръс, но той не бил и против кандидатурата на Мордонт.

По-рано стана известно, че генералният прокурор на Англия и Уелс Сю-Елън Брейвермен поддържа шефът на външното министерство на Великобритания Лиз Тръс като кандидат за поста премиер на Кралството.
banker.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!