Снежна вълна във Великобритания от утре

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
363

“Снежна вълна” ще обхване части от Великобритания от утре вечерта. Очаква се обилно снеговалежът да донесе прекъсвания в четвъртък и петък сутринта, като се предвиждат забавяния в пътуванията, според Метеорологичната служба. Снежната вълна, дълга 400 километра, идва след като британците се наслаждаваха на топло време с температури до 15°C.

Предупрежденията обхващат от Хъл до части от Питърбъро, като се очаква снегът да достигне до 2 см на ниски места и над 20 см в райони над 400 метра надморска височина. В южна Англия и Уелс обаче студените температури ще бъдат придружени от “непрекъснат дъжд”, а не от снежни условия.

Следващата седмица се очаква зимното време да обхване цялата страна. Крис Алмънд, заместник-главен метеоролог в Метеорологичната служба, заяви: “Въпреки че началото на тази седмица ще донесе дъжд, понякога обилен, който постепенно ще се спуска на юг, се увеличава вероятността за зимни опасности, тъй като студеният въздух от север обхваща Великобритания.”

Към края на седмицата по-студените условия с “разсеяни зимни превалявания” ще достигнат до южна Англия, съчетани с “много слънце”, но и “слана” през нощта. В Шотландия температурите могат да паднат до -10°C през нощта, а в Лондон до 5°C. След периода на сняг и дъжд, Метеорологичната служба предвижда “необичайно сухо” време, което може да продължи до края на февруари.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!