Издирването на заподозрения за химическа атака в Клапам продължава, полицията предполага, че може да е мъртъв

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
248

Полицията вярва, че заподозреният за химическа атака в Клапам, Абдул Езеди, може да е мъртъв, след като издирването му влезе в шести ден без никакви следи от него от миналата сряда вечерта. Въпреки над 200 сигнала от обществеността за възможни наблюдения, всички те са били отхвърлени.

В издирването участват над 100 служители, включително специални единици за борба с тероризма, които преглеждат стотици часове от записи на охранителни камери. Последното наблюдение на Езеди е било около 21:50 часа в сряда вечерта близо до моста Саутуърк.

Езеди, който е от Нюкасъл, не е баща на пострадалите деца и се смята, че е бил в Лондон на посещение при жертвата. Жената е в критично състояние и може да загуби зрението на дясното си око, докато децата ѝ вече са изписани от болница.

Езеди е осъден за сексуални престъпления през 2018 г., но е останал във Великобритания, тъй като присъдата му не е достигнала прага за депортация. Властите вече предприемат мерки срещу опитите за злоупотреба със системата, но не могат да коментират активно полицейско разследване.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!