Сметките за енергия са на най-ниско ниво от две години под новия ценови таван във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
151

Цените на енергията в Англия, Уелс и Шотландия паднаха до най-ниското си ниво от две години, след като регулаторът Ofgem въведе нов таван на цените. Това засяга 29 милиона домакинства, като сега максималната цена, която доставчиците могат да таксуват за единица газ и електричество, е ограничена до 6 пенса за киловатчас за газ и 24 пенса за киловатчас за електричество. В резултат, годишната сметка за типично домакинство, използващо стандартно количество газ и електричество, е намаляла с 238 паунда до 1690 паунда.

Въпреки това, съветниците предупреждават, че домакинствата трябва да продължат да спазват енергоспестяващи навици, тъй като сметките все още са високи. Съветите включват ограничаване на времето за душ до четири минути с помощта на песни и управление на течовете в дома.

Предвижда се, че цените на енергията могат да паднат отново през лятото, но да се повишат през зимата. Ofgem започна предварителни дискусии за промяна на начина, по който се изчислява таванът на цените на енергията, като обмисля въвеждането на нова “динамична” ценова политика, която би позволила различни цени в зависимост от времето на използване на енергията.

Домакинствата се насърчават да поддържат точни отчети за използваната енергия, като редовно вземат показания на своите счетоводители, за да гарантират точността на сметките си. Въпреки намалението на цените, експертите подчертават значението на поддържането на енергоспестяващи навици за управление на домашните разходи.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!