Скоро може да бъдат възстановени полетите София-Русе

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
53

Инфраструктурата ще се развива приоритетно в Русе, Видин и Плевен, заяви транспортният министър

Снимка: община Русе

Работата по възстановяването на полетите София-Русе е напреднала. Днес в дунавския град ще има обществено обсъждане по въпроса, съобщи пред БНТ транспортният министър Николай Събев.

Подготовката по възстановяването на полетите е свършена на 99% от служебния министър на икономиката Даниела Везиева, каза той. По думите му авиокомпания е предложила приемлива цена за полетите от столицата до дунавския град, равна на цената на автобусен билет.

Транспортният министър съобщи, че ще разгледа и доклад за концесионния договор за Летище София.

Работи се по облекчени процедури за преминаване през ГКПП “Дунав мост”. Началото ще е в Русе, а след това облекчени процедури ще се въведат и по граничните пунктове на границата с Турция, увери транспортният министър.
По думите му Северна България няма добра инфраструктура и в приоритетите за строежи ще влязат Русе, Видин и Плевен.

За кадровите промени в БДЖ той каза: „Ръководителите на държавни предприятия с лоши финансови резултати и лошо качество на управление не бива да чакат да им поискам оставката“.

Според него основният проблем в БДЖ не е намалелият пътникопоток заради пандемията, а това, че железниците не могат да предложат сериозна оферта на пътниците. “БДЖ се ползва в момента основно от социално слаби, студенти и пенсионери. Българинът като цяла ползва колата си. Ние трябва да предложим такива условия на българския гражданин да пътува, че той да търси този вид транспорт”, каза Събев.

След случая с кораба “Вера Су” се подготвят мерки за действия при евенуални други подобни случаи. За нас е важно България да не изпада повече в такава ситуация, започваме реформа в “Морска администрация”, заяви транспортният министър.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Виктория Тошкова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!