Скарлет Йохансон се изправя в съда срещу “Дисни”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
171

Искът на актрисата е свързан с договор за “Черната вдовица”

Снимка: БГНЕС
Скарлет Йохансон е подала съдебен иск срещу “Дисни” във Върховния съд в Лос Анджелис. Според този иск става въпрос за нарушаване на договора, подписан от компанията и звездата за разпространението на “Черната вдовица”, съобщава The Wall Street Journal.

Филмът направи премиерата си едновременно в киносалоните и в стрийминг платформата Disney+. В сключеното споразумение между компанията и Йохансон обаче било записано, че премиерата трябвало да бъде първо в киносалоните и след това онлайн.

За актрисата това е важно, тъй като голяма част от приходите й за участието във филма е свързана с продажбите на билети. Според източници на The Wall Street Journal пропуснатите ползи могат да стигнат десетки милиони долара.

“Дисни умишлено предизвиква нарушението на споразумението от страна на “Марвел” без основание, за да попречи на Йохансон да реализира пълната полза от нейната сделка”, гласи част от иска.

Премиерният уикенд на лентата донесе 80 млн. долара от американските киносалони и допълнителни 78 милиона от излъчване в други държави, което е рекорд в коронакризата. Тъй като виртуалният пропуск за Disney+ също бе въведен на традиционната си цена от $30, от стрийминг „Черната вдовица“ спечели 60 млн. долара. Въпреки добрите резултати, още във втория уикенд интересът към продукцията намаля.

По публикацията работи: Александър Попов
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!