Скандал: Само 5,7% от престъпленията във Великобритания за последната година са разкрити

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
94

Това предизвиква сериозни въпроси за ефективността на правоприлагането в страната

Източник: Shutterstock

Националният скандал във Великобритания се свързва с изключително ниския процент на разкриваемост на престъпления за периода от април 2022 до април 2023 година. Само 5,7% от извършените престъпления са довели до обвинение или съдебна призовка. За сексуални престъпления процентът на обвинения е 3,6%, а за изнасилвания – само 2,1%. Само 6,5% от грабежите са завършили с повдигане на обвинение срещу заподозряните.

Министерството на вътрешните работи на Великобритания отбелязва, че общностите са по-безопасни в сравнение с преди 13 години, когато Консервативната партия дойде на власт. Според тях, нивата на съседски престъпления, като кражби с взлом, грабежи и кражби, са намалели с 51%, а сериозните насилствени престъпления са намалели с 46%. Въпреки това, изключително ниската разкриваемост на престъпленията остава проблем и предизвиква въпроси за ефективността на правоприлагането в страната, цитира “Фокус”.

fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!