Силни бури връхлетяха Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
78

Температурите продължават да бъдат изключително високи, приближаващи се до 30 градуса

Източник: Shutterstock

Великобритания се изправя пред силни бури, вихрушки и градушки, които могат да доведат до внезапни наводнения, предупреди националната метеорологична служба.

Зараждащият се горещ и влажен въздух създава идеални условия за формиране на бури, сподели метеоролог в интервю за “Би Би Си” и потвърди, че жълтият метеорологичен код остава в сила в голяма част от Англия, Уелс и Шотландия.

Температурите продължават да бъдат изключително високи, приближаващи се до 30 градуса. В неделя бяха издадени няколко предупреждения за наводнения, като нивото на някои реки поражда сериозна тревога, пише БНР.

Входът на Спешното отделение на централната болница в Родъръм беше засегнат от наводнение. В Северен Уелс има пътища, които са непроходими поради наводненията.

Метеоролозите предупредиха, че в някои райони на Великобритания може да паднат количества валежи, които са еквивалентни на нормалните месечни количества за само няколко часа. Тази странна диспропорция се дължи на специфичните характеристики на гръмотевичните бури, като на едни места не е паднал дъжд в продължение на седмици, докато в близост населени места се изправят срещу проливни дъждове, градушки и светкавици. Докато в графствата Кент и Съсекс вече е въведена забрана за поливане с маркучи, поради сериозния недостиг на питейна вода, съседни райони се борят с наводнения.

fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!