“Шпигел”: Откриха оръжия на Хамас в България

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
42

 

Тайник с оръжия, предназначени за нападения над еврейски религиозни места в Германия, беше разкрит в България, съобщава “Шпигел”. В подземен склад в южните райони на страната са намерени оръжия и боеприпаси, вероятно планирани за атаки от Хамас, главно в Берлин.

Според източници от германската Федерална служба за разследване, част от оръжията вече не са използваеми поради ръжда. Разкритието за склада дойде след анализ на мобилен телефон, принадлежащ на един от четиримата палестинци, арестувани в Берлин и Нидерландия миналия декември, подозрени в подготовка на оръжейни складове за Хамас в Европа.

Задържаните са Абделхамид Ал А. и Ибрахим Ел-Р., и двамата от Ливан, египтянинът Мохамед Б. и нидерландецът Назих Р. Снимки в телефона на един от тях разкриват местоположението на склада в България, където оръжията са били скрити под дърво.

Има предположения за съществуването на подобни складове и в Полша, макар че тази информация все още не е потвърдена. Въпреки че при арестите не са намерени оръжия, находката в България показва, че терористите разполагат със скрити арсенали в Европа. Българските власти вече са унищожили намерените оръжия, добавя “Шпигел”.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!