Шестима арестувани за подозрение в заговор за срив на Лондонската фондова борса

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
71

Шестима души бяха арестувани от столичната полиция по подозрение в заговор за прекъсване на дейността на Лондонската фондова борса, съобщава Daily Express. Според информацията, активисти от групата Palestine Action планирали атака срещу борсата в понеделник сутринта, вероятно като част от „планирана седмица на действие“.

Разследването започнало след получаване на информация от Daily Express в петък. Предполага се, че активистите имали намерение да причинят щети и да предотвратят отварянето на сградата за търговия. Детектив надзирател Сиан Томас от Met подчерта, че се координират с други сили за предотвратяване на всякакви смущения през следващите дни.

Арестите включват 31-годишен мъж в Ливърпул и още петима, арестувани в неделя, сред които 29-годишна жена в Брент и 23-годишен мъж в Тауър Хамлетс. Две жени на 28 и 26 години бяха арестувани в Ливърпул, а 27-годишен мъж – в Брайтън.

„Това са значителни арести“, заяви г-жа Томас, като подчерта потенциалната сериозност на планираните действия на групата. Тя изрази благодарност към Express за съдействието им в разследването.

Събитието идва на фона на множество пропалестински протести в Лондон, последвали след атаките на Хамас в Израел на 7 октомври и военните операции на Израел в Газа.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!