Пентагонът изрази недоволство от теч на информация в Лондон относно операцията в Йемен

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
127

Изтичането на информация от Лондон, свързано с предстоящите удари срещу цели на йеменските бунтовници хути от движението Ансар Аллах, предизвикало раздразнение в Пентагона, съобщава британският вестник Telegraph, цитирайки източници от американските военни среди.

На извънредна среща на кабинета, премиерът на Великобритания Риши Сунак обявил за одобрението си на участието на британските сили в съвместна операция със САЩ срещу хусите, един ден преди началото на акцията. Това действие предизвикало недоволство в Пентагона, където се очаквало информацията да остане конфиденциална до завръщането на войските в базите си.

Въпреки това, според Telegraph, британското правителство е уверено, че течът на информация не е повлиял на успешното провеждане на операцията. В момента се провежда активно разследване в Лондон за установяване на източника на изтичането на данни към медиите.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!