Шефът на British Airways подаде оставка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
257

Снимка: Getty Images/Guliver

British Airways, поразена от пандемията на коронавируса, съобщи, че главният изпълнителен директор Алекс Круз се оттегля “с незабавен ефект”, но не даде причина за напускането си. Круз, който е главен изпълнителен директор на BA в продължение на четири години и половина, ще бъде заменен от шефа на Aer Lingus Шон Дойл, но ще остане в компанията.
Новият изпълнителен директор на IAG Луис Галего, който пое ръководството от Уили Уолш миналия месец, заяви, че разместването има за цел авиогрупата да излезе по-силна от пандемията COVID-19, която намали търсенето на въздушни пътувания.
„Намираме се в най-тежката криза, с която се сблъсква нашата индустрия, и съм уверен, че тези вътрешни действия ще гарантират, че IAG е в добра позиция да излезе на силна позиция“, се казва в изявлението на Галего. Той изрази благодарността си към Алекс Круз „за всичко, което е направил в British Airways“.
© Actualno.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!