Създадоха първия български изкуствен интелект – BgGPT

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
54

INSAIT представи BgGPT – първият отворен езиков модел от последно поколение, разработен специално за българската държава, наука, бизнес и граждани.

BgGPT, за разлика от други GPT платформи, не е корпоративна собственост и може да се използва свободно от публични и частни организации. Платформата е изцяло разработена от INSAIT и е обучена върху над 3 милиарда изречения на български език, състояща се от 7 милиарда параметъра.

От днес, предварителен достъп до BgGPT може да се регистрира на https://www.bggpt.ai, с приоритет за научни, образователни и бизнес организации, както и за публични институции.

BgGPT, базиран на GPT-технологията, позната от ChatGPT, е напълно адаптиран за българския език и представлява ИИ от последно поколение. България се присъединява към малкото държави със собствена система, обучена на собствения език, предназначена за универсално използване.

Особеността на BgGPT е, че ще бъде напълно безплатен за всички потребители. Това позволява на всеки да използва пълния потенциал на платформата, включително и на компаниите за разработване на приложения, базирани на този генеративен ИИ.

В допълнение, институции могат да интегрират BgGPT в собствените си затворени сървъри, като по този начин осигуряват сигурност и независимост на данните за изследвания и анализи. В отличие от други платформи като ChatGPT, BgGPT позволява пълна автономност на данните в рамките на институцията.

Още детайли за BgGPT включват:
  • Отворен достъп за всички на 3-ти март;
  • Предимство за институции при тестване до тази дата;
  • Възможност за кандидатстване за ранно използване на bggpt.ai;
  • Обучен с помощта на над 3 милиарда словосъчетания;
  • По-добра ефективност от съществуващия ChatGPT за много текстове;
  • Възможност за постоянно обучение и усъвършенстване на модела.

BgGPT предлага нова ера в българския ИИ, като дава възможности за развитие и иновации в научния, образователния и бизнес сектора, както и в публичната администрация.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!