Полицията е оставила децата на милостта на педофилски банди за сексуална експлоатация в Greater Manchester

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
150

Преглед на случаите в Рочдейл, обхващащ периода 2004-2013 г., разкри сериозни пропуски в работата на полицията на Greater Manchester (GMP) и местните власти, които са довели до оставянето на множество деца на милостта на педофилски банди.

Докладът подчертава липсата на адекватен отговор на широко разпространената сексуална експлоатация на деца, като идентифицира 96 мъже, все още представляващи потенциален риск. Множество случаи на сексуална експлоатация не са били подходящо записани или разследвани от GMP, което е позволило на извършителите да продължат своите действия.

Кметът на Манчестър Анди Бърнам е призовал за предприемане на дисциплинарни мерки срещу отговорните полицаи и служители на общинския съвет, както и някои прокурори. Похвалени бяха и подателите на сигнали, като здравният работник Сара Роуботам и бившият детектив от GMP Маги Оливър, които са изразили безпокойство, въпреки критиките от властите.

Резултатите от прегледът на случаите от Рочдейл и разследванията на полицията и общинските власти разкриват сериозни недостатъци в защитата на децата от сексуална експлоатация. В продължение на години, младежите са били изложени на риск от педофилски банди заради недостатъчно ефективните действия на полицията и местните власти. Прегледът подчертава необходимостта от предприемане на действия и подобрения в системите за защита на децата, като акцентира на значението на отговорността и ангажираността на всички институции в борбата срещу този сериозен проблем.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!