Със 114% поскъпнаха имотите в елитен Лондонски квартал

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
191

Снимка: Shutterstock

Консултантската компания Henry Dannell проучи цените на луксозни имоти в 51 от най-престижните пощенски кодове в британската столица.

Намаляването на търсенето от страна на богати чуждестранни купувачи означава, че пазарът на първокласни имоти в Лондон изпитва затруднения през последните години. Това се дължи първо на политическата несигурност, причинена от Brexit, следвано от пандемията, която наложи ограничения за международни пътувания. Проблемът ще продължи, отчитайки какво се случва в света в резултат на войната в Украйна.

Въпреки това, анализатори очакват пазарът на имоти от висок клас в Лондон да се възстанови през текущата година. А редица големи райони вече са регистрирали значително увеличение на цените през последната година.
От 2020 до 2021 г. цените на луксозните имоти с пощенски код Camden WC1A са се увеличили най-много – 114%. Южният край на областта е на второ място в класацията с 55% ръст на годишна база.

Уестминстърските пощенски кодове W1W (+35%) и SW1H (+34%) претърпяха следващото най-голямо увеличение на продажните цени в Лондон, като SW5 в Кенсингтън и Челси (+28%) и SW1P (+26%) отново в Уестминстър, който също отбеляза ръст от над 25%.

„Със сигурност има възраждане на доверието на пазара на луксозни имоти в централен Лондон. Налице са фактори, по които може да се съди, че 2022 г. трябва да бъде много положителна година за този пазарен сегмент, като нарастващото търсене от чуждестранни купувачи вероятно ще окаже най-значително въздействие върху очакваното възстановяване на пазара“, казва Джеф Гарет, директор на Henry Dannell.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!