Sainsbury’s продължава да се бори с проблеми

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
145

Отлагането на придобиването на Asda обърка плановете на компанията

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на Sainsbury’s са се понижили през първото тримесечие, откакто планираното придобиване на Asda на Walmart се провали, подчертавайки нуждата от промяна в британските супермаркети, пише Bloomberg.

Продажбите на дребно в обекти, отворени от поне година, са се свили с 1,6%, а общият мърчъндайз, дрехите и хранителните продукти бележат спад, посочва компанията. В резултат от новините стойността на акциите на компанията се понижи с 1,9% в Лондон.

Слабостта на Sainsbury’s на проблемния британски ритейл пазар контрастира на относителната стабилност на по-големия конкурент Tesco, който засили позициите си, за да се бори с дискаунтърите Lidl и Aldi. Кредитният рейтинг на пазарния лидер беше повишен до инвестиционно ниво през юни от Moody’s Investors Service, която посочи като мотив за решението си ръста на печалбата и намаляването на дълга.

“Пазарите за търговия на дребно остават силно конкурентни и залагат на промоции, а потребителската прогноза продължава да е несигурна“, посочват от Sainsbury’s.

През май, след като британските антитръстови власти блокираха сделката с Asda, компанията обеща нови инвестиции, които имат за цел да подобрят магазините ѝ. Тогава веригата заяви, че ще намали цените и ще разшири своя онлайн бизнес. Фирмата обясни, че ще направи промени в 400 магазина тази година, включително е планирала технологични ъпгрейди и по-добри оферти за разкрасителни продукти.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!