Саджид Джавид: Не очаквам рецесия във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
55

Желаем да постигнем “разумна” Brexit сделка, но е правилно да се подготвим за развод с ЕС без сделка, казва финансовият министър

Британският финансов министър Саджид Джавид. Снимка: Ройтерс

Британският финансов министър Саджид Джавид се опита да омаловажи слабите данни от Острова, отбелязвайки, че икономическите фундаменти на страната остават силни и че това е предизвикателен период за цялата глобална икономика.

Правителството е решено да гарантира сигурност относно предстоящия на 31-ви октомври Brexit, посочи той и допълни, че заплатите във Великобритания растат, а заетостта е рекордно висока.
“Все още се очаква да растем по-бързо от Германия, Италия и Япония през тази година”, отбеляза Саджид Джавид пред BBC, коментирайки първото свиване на БВП от 2012-а година насам.

Той посочи, че спадът на БВП през второто тримесечие отразява “волатилността” на икономически данни и че “по никакъв начин не е изненадващ”.

Финансовият министър обаче изобщо не очаква икономическа рецесия в Обединеното кралство.

Британският финансов министър посочи, че желае да сключи разумна сделка за Brexit с Европейския съюз, но ако това не е възможно, тогава нямало да се изплаши от излизане на Великобритания без споразумение.

„Ако не се стигне до сделка, не се страхувам от нищо, не се притеснявам за това. Мисля, че ще сме готови за това, ще преминем през Brexit и ще излезем по-силни и още по-издръжливи”, заяви Саджид Джавид пред Sky.

“Великобритания желае да постигне “разумна” Brexit сделка, но е правилно да се подготви за развод с ЕС без сделка”, допълни той.

По статията работи: Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!