”Руснаци, участвали в отравянето на Скрипал, са присъствали на взривове на боеприпаси у нас”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
51

Снимка БГНЕС/Зара Русева
Бойко Ноев

Сред повечето от 10 инцидента с взривове на боеприпаси в България е доказано присъствието на руски граждани. Те са присъствали по времето на или са били съпричастни към взривове и в други държави, в частност Чехия. Доказано са присъствали и вероятно участвали в отравянето на Скрипал във Великобритания.

Това заяви пред bTV дипломатът и бивш министър на отбраната Бойко Ноев. Той посочи, че пожарът в складовата база, собственост на оръжейния производител и търговец Емилиян Гебрев, е един от вече над 10 подобни инциденти, които се случили в България. Дипломатът подчерта, че се знаят имената и паспортите на тези руски граждани, както и кога са били в България. Според него обаче взривовете не се разследват качествено.

“Въпреки съпротивата на политически кръгове и институции е доказана причастността на граждани на Русия и още по-точно служители на едно от поделенията на “29 155” на руското “Главно разузнавателно управление”. Това означава, че ние сме свидетели на една политика на Русия за въздействие върху българската отбранителна индустрия по някакви причини и по някакви техни интереси”, каза бившият министър на отбраната.

Той напомни, че по времето на управлението на Бойко Борисов руснаците почти са получили контрол върху българската оръжейна индустрия.

По думите на Бойко Ноев главният въпрос в отношенията България Русия е дали “ще бъдем отново васална държава, част от руската империя, или България ще бъде част от демократичния свят, където принадлежи”.
offnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!