Руски хакери са откраднали секретни данни за преговорите между Великобритания и САЩ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
160

Води се разследване по случая

Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов
Секретни документи за детайлите на търговските преговори между САЩ и Великобритания, разпространени в навечерието на британските парламентарни избори през 2019 г., са били откраднати от имейл акаунта на бившия търговски министър Лиам Фокс, вероятно от руски хакери.

Това съобщи “Ройтерс”, като се позова на два източника близки до разследването, цитиран от световните агенции. Източниците, които се съгласиха да говорят при условие да останат анонимни поради продължаващото разследване, казаха, че хакерите са имали достъп до акаунта на министъра многократно между 12 юли и 21 октомври миналата година.

Анонимните източници не уточниха коя руска организация или компания смятат, че е извършила кибератаката, но изразиха увереност, че зад нея стои Русия. Кремъл все още не е коментирал случая, предаде БНР. Британските власти също отказаха да коментират информацията, като се позоваха на това, че все още се води разследване.
“В ход е криминално разследване за това как са били получени документите и би било неуместно да коментираме този въпрос”, заяви говорител на британското правителство и добави: “Но както бихте очаквали, правителството разполага с доста надеждни системи за киберзащита на компютърните системи на служителите и персонала”.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!