Престижно британско издателство публикува авторска разработка на бургаския изпълнител Стефан Лалчев

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
85

Престижното британско издателство “Routledge” публикува авторска разработка на талантливия бургаски музикант

Стефан Лалчев, който от миналата година е докторант и носител на една от най-високите стипендии в London College of Music. Статията е избрана измежду стотици. Тя вече е глава от книгата “Иновации в музиката: Бъдещи възможности” на престижното издателство Routledge, част от Taylor & Francis Group.

През месец декември миналата година Стефан участва в международната конференция Innovation in Music (Иновации в музиката), която се проведе в Лондон. Там той представи своята разработка, обвързана с конкурсите и шоу-програмите за таланти, за тяхното място в процеса на развитие на музикалните артисти. Това е тема, по която Стефан Лалчев започна работа още като студент-магистър в лондонското висше учебно заведение, базирайки се на богатия си личен опит в тази сфера.

Презентацията на бургазлията по време на Innovation in Music 2019 е приета с положителни отзиви от присъстващите, сред които и хора с ключов принос в музикалната индустрия. Вследствие на този успех Лалчев е поканен да публикува своята научна разработка в сборник на едно от най-големите академични издателства в света. Той я адаптира в партньорство с академичния си наставник.

Routledge е основано през далечната 1836 г. и е публикувало някои от най-великите мислители и учени, включително имена като Айнщайн, Витгенщайн и Сартр. Днес то е глобалното водещо академично издателство в областта на хуманитарните и социалните науки, което ежегодно публикува ключови книги и журнали в помощ на професионални общества в цял свят.

“Иновации в музиката: Бъдещи възможности” обединява висококачествени разработки в сферата на музикалната продукция, технологии, изпълнение и бизнес. Книгата вече е пусната за предварителна продажба в официалния онлайн магазин на издателството, като първите бройки ще бъдат изпратени в края на януари 2021 г.

“Огромна чест е първата глава на книга, на която съм автор, да бъде публикувана от едно от водещите академични издателства в света”, споделя Стефан. Макар че част от професионалните му планове бяха негативно повлияни от световната пандемия, той също така разкрива, че през последните месеци не е спирал да работи активно и се надява скоро да донесе нови поводи за гордост на родния Бургас. Въпреки че живее вече повече от десетилетие в Лондон, Стефан винаги с гордост обявява, че е бургазлия.

Припомняме, че освен като изпълнител, станал известен като финалист в един от първите големи музикални риалити формати, Стефан Лалчев активно се развива и като продуцент, основавайки през 2017 г. конкурса “Музикален импулс”, който ежегодно събира в родния му Бургас някои от най-талантливите млади певци от цялата страна, демонстриращи потенциал да се превърнат в бъдещите големи звезди на България.
burgas24.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!