Риши Сунак представя планове за борба с “културата на болничните”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
106

 

Риши Сунак, премиерът на Великобритания, представи планове за реформа в системата за болнични листове, насочени към борба с това, което той нарича “културата на болничните”. Той предлага да се отнеме правото на общопрактикуващите лекари да издават болнични и да се предостави тази отговорност на специализирани професионалисти в областта на работата и здравето. Сунак аргументира, че социалните помощи често се възприемат като лесен избор за живот, което води до увеличаване на разходите за социални грижи.

В контекста на предстоящи общи избори, той заяви, че ако консерваторите спечелят, ще въведат по-строги критерии за оценка на работоспособността и ще изискват по-задълбочени медицински доказателства за определяне на правото на получаване на помощи. Сунак подчерта, че целта е да се промени културата, така че фокусът да бъде върху това, което хората могат да правят в работен план, а не това, което не могат.

Премиерът подчерта необходимостта от промяна, като предупреди, че неактивността може да доведе до значително увеличение на разходите за социални помощи. Той обяви планове за стартиране на консултации за затягане на критериите за допустимост за помощите, които включват искане за повече медицински доказателства за психични и физически състояния, които оправдават издаването на болнични листове.

www.budilnik.com

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!