Риши Сунак налага строги мерки: Безработни във Великобритания трябва да намерят работа в рамките на година или губят социалните си помощи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
288

Риши Сунак, министър-председателят на Великобритания, представи реформа, която предвижда премахване на социалните помощи за безработните, които не намерят работа в рамките на година. Тази мярка, която представлява най-съществената промяна в системата за социални помощи за последното поколение, има за цел да промени отношението към помощите като към “начин на живот”.

Сунак подчерта необходимостта от подкрепа за младежите с психически проблеми в тяхното търсене на работа, като спомена, че значителен брой от тях са били пренебрегнати. Над 420,000 души, класифицирани като болни или с увреждания, сега ще бъдат задължени да търсят работа за първи път, което предизвика реакции от благотворителни организации за хора с увреждания.

Сунак заяви, че работата може да подобри както физическото, така и психическото здраве, и информира дългосрочно безработните, че няма да им бъде позволено да останат на социални помощи за години. Официални данни показват, че половин милион души, способни да работят, са безработни вече шест месеца, а над четвърт милион – повече от година. Сунак твърди, че няма причина тези хора да не работят, особено когато има близо милион свободни работни места.

Той също така заяви, че законопроектът на консерваторите ще предвиди закриване на правото на социални помощи след 12 месеца безработица, ако условията на Центровете за заетост не са спазени, включително приемането на предложена работа. Сунак също подчерта, че въвеждането на работа би увеличило средния доход на хората с 7,000 паунда годишно и че разходите за системата за социални помощи са незначителни в сравнение с ефекта от сериозно заболяване на животни или растения.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!