РЕШЕНИЕ ДАЛИ БРИТАНСКОТО ГРАЖДАНСТВО Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА ВАС

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
256

Имате право да живеете и работите постоянно във Великобритания без да кандидатствате за гражданство, ако:
• имат „установен статут“ SETTLED или PRE-SETTLED (от Схемата за уреждане на ЕС
• имат „неограничено право за оставане“ (INDEFINITE LEAVE TO REMAIN)
• сте ирландски гражданин
• са граждани на Общността с „право на пребиваване“

За да останете във Великобритания след 30 юни 2021 г, трябва да имате:
• SETTLED status (установен) PRE-SETTLED status (временeн 5 год установен) статут от Схемата за уреждане на ЕС
• или Британско гражданство

Ако имате постоянно жителство (Европейски термин) трябва да се регистрирате отново по новата схема за установен (постоянен) или временно установен статут (до 5 год). Не се заплаща такса в хоме офиса. Прехвърлянето може да стане лесно. Ако възнамерявате да пътувате или да не кандидатствате за гражданство, добре е да не отлагате за след 31 Декември 2020.

Ако искате да кандидатствате за settled (установен) или pre-settled (преди установен временен статут), трябва да сте дошли във Великобритания до 31 декември 2020 г, за да се класирате.

АКО ИМАТЕ ДЕТЕ, РОДЕНО В ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО

Можете да кандидатствате за паспорт на Обединеното кралство за вашето дете, ако можете да докажете, че сте имали постоянно местожителство или SETTLED статут/ INDEFINITE leave to remain преди детето да е родено. Това важи само ако детето ви е родено между 30 април 2006 г. и 30 юни 2021 г. – тогава започва и завършва постоянното пребиваване.

ПРОВЕРЕТЕ КАКВИ ПРАВА ЩЕ ИМАТЕ КАТО БРИТАНСКИ ГРАЖДАНИН

Имате нужда от британско гражданство, ако искате да:
• вземете британски паспорт
• гласувате на избори – може би вече можете да гласувате на някои избори, ако сте гражданин на ЕС или на Общността
• напуснете Великобритания толкова дълго, колкото искате, без да губите правото си на връщане
• вземете британско гражданство за децата си, ако са родени извън Обединеното кралство.

АКО ОТИДЕТЕ В ЗАТВОРА

Ако това е тежко престъпление и не сте британски гражданин, можете да загубите статута си и да бъдете депортирани. Сериозно престъпление е по новия закон е вече това, което има поне 12-месечна присъда. Ако имате британско гражданство, обикновено не можете да бъдете депортирани или да загубите гражданството си освен ако престъплението ви не е твърде тежко като например, да е свързано с тероризъм. Не можете да кандидатствате за гражданство, ако вече сте признат за виновен за тежко престъпление особено ако престъплението е извършено през последните 10 години.

КОЛКО СТРУВА

Обикновено плащате 1330 британски лири, за да кандидатствате за гражданство за възрастни, или 1033 британски лири за детските апликации за регистрация като британски граждани. Ако кандидатствате за гражданство като възрастен, ще трябва да платите и:
• 50 паунда, за да направите теста „Животът във Великобритания“
• административна такса за обработване на вашите пръстови отпечатъци и снимка
• около 150-250 паунда, ако трябва да направите тест по английски език
Няма да получите парите си обратно, ако молбата ви бъде отказана – например, ако
не отговаряте на условията, ако не сте разкрили отсъствия или престъпление или сте изпратили грешни документи например.
• за цена на професионалната юридическа помощ по вашия случай пишете.

ПРЕВИШЕНИ ОТСЪСТВИЯ – КОЕ Е ДОПУСТИМО

Има много начини, по които отсъствията могат да бъдат изчислени от документи за пътуване до записи на Министерството на вътрешните работи, трудови досиета или банкови извлечения. Приемствеността на доказателствата е важна, особено когато отсъствията са много на брой и условието за физически дни в старната не е изпълнено. Това е едно от най-важните условия за апликацията ви за гражданство да бъде успешна.

Имате ли „достатъчно доказателства, които да докажат, че кандидатът е пребивавал в Обединеното кралство през квалификационния период и заявените отсъствия са в границите на допустимото без да се съмняваме в точността на искането “.

Важно е да се отбележи, че дадено лице трябва да присъства физически, не е необходимо да има обичайно местожителство или местожителство в Обединеното кралство.

Физическо лице ще трябва да докаже, че не е отсъствало повече от 450 дни през последните 5 години за заявления по раздел 6 (1) Британския Национален Акт 1981.
Отсъствията не трябва да надвишават 90 дни през последните 12 месеца. Работещият по случая ще разгледа причината за отсъствията, за да реши дали може да се направи изклщючение по случая. Всички останали изисквания трябва да бъдат изпълнени и има значение къде лицето е установило своя дом, работа, семейство.

Нашият съвет е да не отлагате повече и да кандидатствате за Британско гражданство ако се квалифицирате за него. Пишете ни, за да разберете кога можете да подадете документите си. Проблемни могат да бъдат вашите отсъствия, криминални прояви, неспазване на имиграционните правила в миналото и други. За да обсъдите вашето заявление за натурализация с един от нашите експерти, свържете се с нашите британски адвокати за гражданство или попълнете формуляра за запитване на уебсайта www.legalpractitionersltd.co.uk по-долу.

To discuss your naturalisation application with one of our nationality experts, contact our British citizenship lawyers or complete our enquiry form on the website www.legalpractitionersltd.co.uk below. You can write to legalpractitioners@gmail.com or text 07590283779 for more information.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!