Раздор! Изключиха Джеръми Корбин от Лейбъристката партия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
86

Корбин, който е депутат от 1983 година, беше лидер на лейбъристите от 2015 година до април тази година, когато се оттегли след съкрушителната загуба на последните общи избори

Снимка: БГНЕС/ЕРА
Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Киър Стармър отстрани от партийните редици своя предшественик Джеръми Корбин заради коментарите му по повод на доклад, в който се обвинява партията по време на неговото ръководство за пренебрегване на оплакванията за антисемитско поведение:

В доклада на Комисията за равенство и човешки права се посочва, че Лейбъристката партия е нарушила закона за равенството по три точки: политическа намеса при оплакванията за антисемитизъм, провал при осигуряване на адекватно обучение на занимаващите се с антисемитски оплаквания и тормоз. Корбин заяви, че докладът „драматично е преувеличил размера на проблема“.

Като „срамен ден за партията“ бяха окачествени от Стармър заключенията в доклада. Партията мотивира освобождаването на Корбин с факта, че не признава грешките си. Стармър обеща да изпълни препоръките в доклада възможно най-скоро и да промени културата в Лейбъристката партия.
Разследването изнася доказателства за 23 случая на незачитане на оплаквания за антисемитски прояви от канцеларията на Джеръми Корбин.

Корбин, който е депутат от 1983 година, бе лидер на лейбъристите от 2015 година до април тази година, когато се оттегли след съкрушителната загуба на последните общи избори.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!