Ръководството на Instagram се мести в Лондон, за да прави икономии

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
69
speaks onstage during TechCrunch Disrupt SF 2016 at Pier 48 on September 14, 2016 in San Francisco, California.

Адам Мосери

Шефът на Instagram Адам Мосери се премества от Калифорния в Лондон. Той ще доведе в британската столица и цялото управление на социалната мрежа, която принадлежи на компании Meta. За това пише вестник Financial Times като се позовава на свои източници.

Според тях, 39-годишният Адам Мосери се премества от калифорнийската си щаб квартира в Лондон временно заради желанието си да поживее в този град. Американският бизнесмен застана начело на социалната мрежа на 1 октомври 2018 година.

Отбелязва се още, че в британската столица компанията ще наеме нови служители, които ще работят в офиса й в района King’s Cross. В Лондон социалната мрежа смята да разшири общността от инфлуенсъри и блогъри, с които работи, и ще търси нови таланти в тази област.

Освен това, Instagram ще може да направи икономии – във Великобритания инженерите могат да се наемат за три пъти по-ниско възнаграждение, отколкото в Сан Франциско. Заедно с това в кралството отскоро действат данъчни привилегии за технологичния сектор, което също е много изгодно за Instagram.

Според Financial Times, преместването на мениджърите на Instagram във Великобритания се вписва в стратегията й в конкурентната борба с TikTok, която при това става все по-ожесточена. В края на юли стана ясно, че Instagram отключи някои нови функции след като беше обвинена, че са започнали да клонират TikTok.

Адам Мосери живее в Сан Франциско със съпругата си Моника Мосери. Имат трима сина. Семейство Мосери е активно в местни благотворителни каузи, включително проекта Шанти, който предоставя партньорска подкрепа и насоки на хора, засегнати от ХИВ/СПИН, рак и други животозастрашаващи състояния. Американският бизнесмен има двойно гражданство – на САЩ и на Израел, тъй като баща му е израелец.
banker.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!