Радев уреди доведения си син на сладък пост (Снимка)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
179

Наследникът на Ген. Деси – Страхил, започна работа в милионерска фирма срещу заплата от 20 бона

Доведеният син на Румен Радев е започнал официално работа, научи „Ретро“. От началото на септември Страхил Свиленски, който е наследник на първата дама Десислава от брака ѝ със социалиста Георги Свиленски, е част от екипа на международната фирма „Прайс уотърхаус купърс“. Компанията се занимава с дейности в сферата на консултантските услуги, а синът на Деси Радева е назначен в българския ѝ клон, чиято централа е в центъра на София.

Страхил с част от колегите си в престижната компания

Страхил заема позицията на младши консултант по застраховане. Според справка в интернет заплащането му за година възлиза на 20 хиляди лева. Свиленски-младши е сред най-младите попълнения в екипа и ако успее да се докаже в професионално отношение, ще има шанс за още по-високо възнаграждение, тъй като компанията е с активи за милиони и функционира на територията на много страни. Шефът на българското представителство Божидар Нейчев всъщност бил личен познат на президента Румен Радев. Държавният глава неведнъж се е включвал в различни инициативи на компанията и е бил патрон на техни кампании. Предвид факта, че е в близки отношения с доведения си син Страхил, по всяка вероятност е съдействал за новото му работно място.

Припомняме, че синът на Десислава Радева се прибра от Америка у нас преди година. Досега Свиленски-младши не успяваше да намери призванието си. В САЩ той завърши бакалавър по „Бизнес администрация“ в университета „Маунт Мърси“, щата Айова. След приключване на образованието си зад Океана се върна в родината, но не продължи към следващата степен на обучение – магистратурата, макар да имаше амбиции да го направи, при това в някой от престижните европейски университети. Синът на първата дама е прекратил окончателно и спортната си кариера. От ученик той бе волейболна надежда. Играл е за „Левски“, докато е бил в Испанската гимназия, а след това и за университетския тим в Америка. В свое интервю пред щатски вестник той сподели преди години, че искал да продължи с волейбола в Европа, след като се дипломира, но явно плановете му в спортна посока са се провалили.
Докато беше студент, Страхил натрупа опит и като треньор, но у нас тази професия не е добре платена и затова предпочел да практикува по специалността си.

В единственото си интервю досега наследникът на президентшата не пропусна да подчертае, че с втория му баща Румен Радев са много близки. „Имаме приятелски отношения с него. Обичаме да се разхождаме заедно и той винаги е до мен“, споделя Страхил за своя пастрок. „Той има повече от приятелска роля в живота ми, но така ми харесва, защото с него е лесно да се говори и винаги мога да му поискам съвет“, допълва доведеният син на Румен Радев. В същото време държавният глава и баджанакът му Георги Свиленски не мелят брашно, а една от причините била именно, че президентът успял да стане близък с доведения си син. Най-щастлива от завръщането на Страхил в България била майка му Деси, която няколко пъти му гостуваше в Щатите, докато той учеше там.

Първата дама не крие, че Съни, както го нарича галено, е голямата ѝ гордост и за 26-ия му рожден ден на 7 септември не пропуснала да му организира специална изненада. След серия от връзки със скандални красавици Страхил отново е ерген и изгледи скоро Деси да бъде баба не се очертават.
retro.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!