Работата на пристанища и летища във Великобритания може да бъде нарушена от стачки по коледните празници

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
146

Членове на профсъюза PCS, който защитава правата на работещите в Граничните служби, са готови за стачка във връзка със спора за заплатите, работните места и пенсиите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Работата на основни пристанища и летища във Великобритания се очаква да бъде сериозно нарушена в резултат на планирани стачки по коледните празници, предаде БНР.

Членове на профсъюза PCS, който защитава правата на работещите в Граничните служби, са готови за стачка във връзка със спора за заплатите, работните места и пенсиите. Шофьорските курсове и плащанията на фермерите също могат да пострадат след като държавни служители в редица правителствени отдели също ще стачкуват. От правителството заявиха, че имат планове да поддържат работата на най-важните служби, въпреки стачките.
Стачните действия могат да започнат в средата на декември, в тях да участват хиляди работници и да продължат цял месец.

Генералният секретар на профсъюза PCS Марк Сервотка заяви, че стачките ще засегнат паспортния контрол по летищата и пристанищата. Граничните служби отговарят също за миграцията и митническия контрол. Сервотка заяви, че при инфлация над 11% не може да се очаква, че тези хора ще си затворят очите пред реалното намаляване на заплащането.

Служители към Министерството на транспорта, включително автоинструктори, издаващите шофьорски книжки и поддържащите магистралите, също са в редиците на стачкуващите, както и служителите в Министерството на околната среда, храните и селското стопанство, които правят плащанията на фермерите.

С поскъпването на живота, десетки хиляди работници вече провеждат стачки за по-добро заплащане и условия на труд. Сред тях са железопътните работници, пощенските служители и адвокатите.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!