Протестът приключи с напрежение пред БНТ и бягство на Дариткова по тъмно

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
119

Вече 16 дни протести обхващат цялата страна. Недоволството е насочено срещу правителството и главния прокурор, като се иска тяхната оставка. По-рано днес официално бяха гласувани рокадите в кабинета, които премиерът Бойко Борисов анонсира вчера.

 

00:12

След като се разбра, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова е успяла да избегне повторна среща с недоволната тълпа, събрала се пред сградата на БНТ, хората започнаха да се разотиват. Блокираните възлови кръстовища в София вече са свободни за преминаване, като само на Орлов мост все още има протестиращи, които са насядали по шосето. Полицейското присъствие в района е засилено.

23:58 / 24.07.20
В крайна сметка се оказа, че Дариткова е била изведена от колата, докато автомобилът беше пазен от полицията. За да се уверят протестиращите, няколко души от тях бяха допуснати от полицаите да видят лично, че тя не се намира в автомобила.

По непотвърдена информация тя е била изведена през тъмните дворове на кооперациите, които се намират в уличката, където колата изчакваше напрежението да утихне.

Корнелия Нинова пък беше съпроводена от десетки полицаи пеша до Софийския университет, като през цялото време беше освирквана от протестиращите. Част от пазещите я полицаи показах грубо отношение към някои от протестиращите.
23:53 / 24.07.20
Група полицаи се вляха в тълпата с протестиращите, за да направят опит да направят кордон между тълпата и автомобила, в който е Дариткова. Той е паркиран в еднопосочна уличка между две кооперации. Все повече полицаи се събират около сградата на БНТ.

Опитът на Дариткова да напусне сградата на БНТ доведе до сблъсъци

Опитът на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова да напусне сградата на БНТ доведе до сблъсъци. Час и половина след края на предаването “Панорама”, в което тя участва заедно с лидера на БСП Корнелия Нинова, тя излезе през един от входовете, като беше заобиколена от няколко полицаи. Последваха освирквания, като някои от протестиращите я замеряха с бутилки и кенчета от бира. Всичко това доведе до кратки сблъсъци с полицията.

В крайна сметка Дариткова успя да влезе в автомобил, който обаче не е допускан от протестиращите да напусне района. Протестиращите събориха няколко контейнера и по този начин блокираха пътя на колата. С викове “пазите престъпници” недоволните призоваха полицаите да освободят пътя към автомобила, за да могат да разговарят с нея.
dnevnik.bg

НА ЖИВО от протеста в София

НА ЖИВО от протеста в София

تم النشر بواسطة ‏‎Дневник‎‏ في الجمعة، ٢٤ يوليو ٢٠٢٠

 

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!