Пробив в издирването на MH370 с нова технология

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
153

 

Полет MH370 на Malaysia Airlines, изчезнал през 2014 г., може скоро да бъде открит благодарение на нов метод за проследяване чрез радиосигнали, разработен от бивш инженер от Boeing и NASA, Ричард Годфри. Той предлага нова система, която обещава да открие самолета на морското дъно. Очакванията са, че с подновяването на търсенето и подходът “без намиране, без такса”, предложен от фирмата Ocean Infinity, ще вдъхне нова надежда на семействата на изчезналите.

Съпруг на една от пътничките на борда изрази предпазлив оптимизъм относно новите разработки, подчертавайки, че въпреки споровете, регионът, посочен от Годфри, може бързо да бъде претърсен. Професор от Университета в Ливърпул също подкрепя използването на технологията WSPR за проследяване на самолети, като смята, че това би предоставило точни данни за местоположението на MH370 при удара му в океана.

Новият метод би могъл да донесе край на една от най-големите авиационни мистерии, като предостави отговори на семействата на 239-те души на борда и разкрие причините за отклонението на самолета от курса си.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!