Престъпността се увеличава по време на пандемията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
212

Нужно е и терапията да получи регулация, обясни специалист

Снимка: БГНЕС
Времето на дистанция по време на пандемията доведе до зачестяване на престъпността.

“Няма как това, което ни се случва в последната година да не се отрази и на тази страна от живота. В по малките населени места доста често има престъпления, в които възрастни хора стават обект на агресия. Това се случва с оглед на безработицата и други социални характеристики“. Това заяви пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров.

Според него пандемията няма да доведе до сформирането на нови престъпни групи.

“Най-вероятно ще зачестят случаите на домашно насилие и възрастните хора ще станат обект на още по-големи измами. Хората ще се опитат да задоволят елементарните си потребности. През първия локдаун в магазините свърши тоалетната хартия, а не чаят”, добавя Тодоров.

Специалистът казва, че според проучвания всеки пети човек, който е преболедувал вируса има проблеми.

“При различните хора тези проблеми се отразяват различно, но това го има. Общувам с доста хора, които са били болни. При всички от тях има страх и едно очакване нещо лошо да се случи. Тук по-важното е как можем да помогнем на тези хора. По абсолютно никакъв начин в страната няма регулация на психическия труд”, казва Тодоров.

Според него е крайно време терапията да получи своята регулация.

По публикацията работи: Петя Славова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!